Sivut

lauantai 22. heinäkuuta 2017

Ympäristöagenttien kesäterveiset


Kerromme ympäristömme, rannan ja muiden lähialueidemme roskaamisesta. Olemme kierrelleet lähiympäristössämme katsomassa, miten paljon roskia on löytynyt, sillä roskaaminen on hyvin ajankohtainen asia ja siihen pitäisi puuttua.

Jokaisen pitäisi olla tietoinen siitä, miten paljon roskaaminen aiheuttaa vahinkoa luonnolle. Tänään siis kerromme siitä. Eläimet ja ihmiset kärsivät roskaamisesta yhtä paljon, sen takia roskaaminen on väärin. Ilmasto saastuu ja luonto kärsii, milloin eläimet kuten ihmisetkin kärsivät.

Vauva-albatrossi Midway-saarilta (USA) elää roskiemme keskellä.
Kris Krügin kuva on Creative Commons lisensoitu (CC BY 2.0)
Jos heität roskia mereen, kalat voivat saada niitä suuhunsa, mikä tekee niistä syömäkelvottomia. Kun eläimet saavat suuhunsa roskia, et sinäkään voi enää syödä kyseisiä kaloja. Kun meri saastuu, niin kaikki meressä tekemäsi asiat, kuten uiminen ja kalastus rajoittuvat.

Kannattaa kiinnittää huomiota, jos näkee roskaamista. Jos näet roskia luonnossa, pyri viemään ne roskikseen. Jos autat luontoa, luonto auttaa sinua. Siis muista pitää huolta ympäristöstäsi, äläkä roskaa ja saastuta sitä. Roskaaminen tekee kaiken lisäksi ympäristöstä epämukavan ja siivottoman, mikä voi myös aiheuttaa vahinkoja.Itämeri on saastunut viime vuosien aikana paljon. Itämeri on meidän yhteinen meremme ja sitä pitää suojella. Itämeri kulkee valtamereen, eli jos roskaat Itämerta niin samalla roskaat valtamerta. Itämeren asema on pahempi kuin valtameren, koska veden vaihtuvuus on pienessä Itämeressämme Tanskan salmien vuoksi hitaampaa kuin monissa muissa merissä.

Moni ihminen nauttii luonnosta monella eri tavalla. Jos olet vaikka metsäretkellä perheesi kanssa, muistakaa siivota jälkenne. Jotkut telttailijat tai retkeilijät eivät välitä luonnosta eivätkä aina siivoa jälkiään huolella. Siis muista lajitella jätteet, äläkä heitä roskia mereen, järveen taikka luontoon.

Teksti: Jenna ja Pinja
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.