Sivut

keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Maanantimet -blogien satoa

Tässä on esitelty muutama tulevien ysien viime kevätlukukaudella laatima ilmiöblogi (linkki avautuu maan nimestä):

Deutschland

Tässä on blogi Saksasta, josta löytyy mielenkiintoisia asioita ja erinomaisen paljon tietoa (opettajan lisäys). Tiesitkö esimerkiksi, että Brandenburgin portti on rakennettu hiekkakivestä? Tämän ja monia muita hauskoja faktoja voit löytää blogistamme. Tervetuloa!


"Refugee Welcome Center Hamburg" by Rasande Tyskar (2014)
is licensed under CC BY 2.0

Fidži on saarivaltio trooppisella Tyynellä Valtamerellä. Tässä kauniissa blogissa on kaikki maan "hurjasta historiasta kauniiseen luontoon". Erityisen huolissaan Fidžillä ollaan ilmastonmuutoksen aiheuttamasta valtamerten pinnan kohoamisesta.


Fiji Bus by Stephen Rees (2015) is licensed under CC BY 2.0
Indonesia

Indonesian valtio koostuu 17 508 saaresta, joista suurimpia ovat Jaava, Sumatra ja Borneo. Indonesia sijaitsee maankuoren laattojen rajakohdassa ja voit lukea tästä blogista mm. mitä siitä seuraa (alueella on esim. 140 toimivaa tulivuorta).


"Family sits in doorway" by Ray Witlin/ World Bank (2007)
is licenced under CC BY 2.0 
Kiina

Tässä blogissa voit tutustua monipuolisesti sekä Kiinan tuhansia vuosia vanhaan kulttuuriin että moderniin Kiinaan, joka on paitsi väkirikkain valtio myös maailman suurin talous. Ruoka on tärkeä osa kiinalaista kulttuuria ja kotitaloustunnilla valmistettu ateriakokonaisuus löytyy blogista resepteineen.


"The Hai River and Tianjin skyline" by Yang Aijun / World Bank (2011)
is licensed by CC BY 2.0

Liettua

Liettua on Balttian maista suurin sekä väkiluvultaan että pinta-alaltaan. Pääasiassa katolisten liettuaisten historia on kietoutunut Puolan ja Valko-Venäjän vaiheisiin. Tässä laajassa blogissa kerrotaan myös Liettuan EU-jäsenyydestä sekä maan omintakeisesta ja rikkaasta kulttuurielämästä.


South Baltic Picnic by matasmatusik (2013)
is licensed under CC BY 2.0

Venäjä

Maailman suurin valtio esittäytyy tässä blogissa. Iso pinta-ala tuo mukanaan yksitoista aikavyöhykettä, lukuisia etnisiä ryhmiä ja suuret luonnonrikkaudet. Lähde mukaan napapiirin pohjoispuolelle Murmanskiin tai tutustu Venäjän kulttuurin vaiheisiin!"Posing on a Red Square" by Andrey (2015)
is licensed under CC BY 2.0

Teksti: Blogien kirjoittajat ja Anne-ope


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.