Sivut

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Aurinkomarkkinoita vietettiin 18.9.

Koulun ulkoseinällä roikkui lakana, jossa mainostettiin Aurinkomarkkinoita. Opettajat toivottivat vierailijat tervetulleeksi ovella ja astuessa sisään saapui avaraan tilaan, jossa kuului puheensorinaa ja myyntipuheita oppilaiden yrittäessä vakuuttaa ihmisiä ostamaan juuri heidän pöydästään. Ilmassa leijui vohveleiden, pullan, popcornin ja kynsilakan tuoksua.

Rahan käyttömähdollisuuksia oli loputtomasti: arpajaiset, cake popsit, mokkapalat, Minecraft-mokkapalat, kakkupalat, sateenkaarikakku, FIFA-pelihalli neukkarissa, popcorn, onginta, karkkipussit, gluteenittomat herkut, wrapit, kynsienlakkaus, kasvomaalaukset, kampaamo, omenapiirakka, sählypiste liikkasalissa, kirjanmerkit, vohvelit, pizza, marengit, tikkarit, kuppikakut ja lukuisat muut tuotteet.

Päivä oli muullakin taapaa erilainen, sillä yläaste aloitti päivänsä kello 11. Ruokana oli pizzaa, mutta kaikki eivät päässeet maistamaan sitä, sillä bussi-, metro- ja raitiovaunulakko esti osaa koululaisista pääsemästä kouluun. Lakossa oli myös hyvä puoli, sillä ihmismäärän paljous markkinoilla selittyi osittain sillä, että koulun vanhat oppilaat eivät olleet päässeet kouluihinsa ja viettivät päivänsä Aurinkomarkkinoilla.

Aurinkomarkkinat on koulussamme tärkeä perinne. Aiemmasta poiketen Aurinkomarkkinat järjestettiin tänä vuonna perjantaina. Historian havinaa: kuvia vuoden 2010 Aurinkomarkkinoilta.


Teksti: Sofia ja Okko
Kuvat: Koulun arkisto