Sivut

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

FYKE:n tunneilla tapahtuu


Yläasteen fysiikan ja kemian tunneilla päästään kokeiden ja omien tekemisen kautta tutustumaan opiskeltavaan aiheeseen. Tunnilla tehdystä kokeesta kirjoitetaan raportti, johon kootaan yhteen työn vaiheet, havainnot ja päätelmät niiden tuloksista.

Viime viikkojen aikana koulumme kahdeksasluokkalaiset ovat työskennelleet fysiikan tunneilla liike- ja asemaenergian parissa. Aiheen tiimoilta tehtiin lisäksi mielenkiintoinen ja opettavainen työ. Teimme kaksi koetta liittyen samaan aiheeseen. Ensimmäisessä kokeessa tutkimme, kuinka jyrkkyys vaikuttaa liike-energian määrään. Asetimme tason tietyille korkeuksille ja päästimme vaunun siitä alas. Tason päähän oltiin asetettu puukappale, joka liikkui vaunun energian vaikutuksesta. Vaihtelimme tason korkeutta ja taulukoimme puukappaleen liikkuman matkan ja korkeuden.

Toisessa kokeessa taas asetimme tason kymmenen senttimetrin korkeuteen ja päästimme vaunun sitä myöden alas. Lisäsimme joka kerralla vaunuun punnuksia ja havainnoimme, kuinka vaunun paino vaikuttaa sen saamaan enegian määrään. Taulukoimme vaunun painon ja tason päässä olleen kappaleen liikkuman matkan Näsitä taulukoista ja haivainnoista tehtiin  sitten raportti, joka palautettiin opettajalle.

Tunneilla tehdyt kokeet tuovat opiskeluun monipuolisuutta ja edistävät oppimista tekemisen kautta!

Teksti: Pihla ja Jimi

Kuvat: Jimi
         
                                                                                                                                                                                         Vaunu vauhdissa
                                                                                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.