Sivut

tiistai 17. maaliskuuta 2015

ELÄMÄ ON TEKNOILUA!

Pupu.
Aurinkokoulun luokat 4A ja 4C tutkivat helmikuussa ilmiötä ”avoin ja suljettu virtapiiri” teknorakentelupajassa opettajien Nina ja Antti O. kanssa. Ryhmätyöskentelyn vaiheet olivat suunnittelu (piirrokset), rakentelu, koristelu ja töiden esittely.


”Sähkö on huomaamaton asia, jota ei tule miettineeksi, vaikka jokainen on päivittäin tekemisissä sähkön kanssa esimerkiksi käyttäessään kännyköitä ja valokytkimiä. Laitteet toimivat napista painamalla, mutta aina ei tule miettineeksi, mistä sähkövirta laitteisiin tulee.” –Antti O.


Luokat 4A ja 4C pitivät teknorakentelupajastaan päivänavauksen, jota aurinkokoulun yleisö seurasi kiinnostuneena. Antti sanoi, että teknorakentelussa päänvaivaa tuottivat haastavat materiaalit. Yksi ryhmien haasteista projektissa oli, miten tehdä kytkin omaan laitteeseen.

Päivänavauksen lopuksi Nina puhui yhteistyön merkityksestä. - Työpaikoilla täytyy osata työskennellä ja tehdä projekteja kiinnostuneena, hän sanoi, kun neloset esittelivät teknorakennelmiaan ja kertoivat projektin haasteista ja onnistumisista.

 ”Elämä on teknoilua!” -Nina

Maatila.


Ryhmien rakennelmia ovat mm. Vedessä liikkuva talo, jossa yksityiskohtina ovat propelli ja valo, sekä Tulevaisuuden kulkuneuvo, jonka suunnittelu oli helppoa, mutta toteuttaminen vaikeaa. Megafonissa taas summeri tuottaa äänen. Eräs ryhmä rakensi Maatilan, johon kuuluvat talo, pelto ja tuulimylly, jonka kytkimeen kiinnitettiin johto. Kun tuulimylly pyörii, taloon syttyy valo. Muita rakennelmia ovat Katettu karuselliPupu, VeneHelikopteri joka ei osaa lentää, Vesilentokone, Tulevaisuuden auto ja Helikopteri.

Rakentelu käynnissä.Teksti: Joonas
Kuvat: Hamsa ja Kimi