Sivut

tiistai 24. toukokuuta 2016

9C:n leirikoulu Berliiniin

Luokkamme 9C oli 16. - 19.5 Berliinissä leirikoulussa. Matkamme oli teknologiapainotteinen.

Maanantaina lennon laskeuduttua kävimme kiertoajelulla bussilla tärkeimmissä turistinähtävyyksissä. Tämän jälkeen vierailimme DDR-museossa, joka kertoi elämästä Berliinin muurin aikana.


Tiistaina lähdimme aikaisin aamulla Berliinin televisiotorniin ja tutustuimme Berliinin kulttuuriin. Saimme opastetun kierroksen tekniikan museossa ja kävimme katsomassa Berliinin muuria. Sitten kävelimme Checkpoint-Charlielle, joka on toiminut rajavartiostona ja -ylityspaikkana.Keskiviikkona kävelimme Berliinin Kudamm-ostoskadulla, ja kävimme ostoksilla suuressa tavaratalossa KaDeWessa. Iltapäivän vietimme Adlershof-tiedepuistossa ja olimme varanneet itsellemme työpajan, josta saimme kaikki nimikoidut hyrrät. Kävimme illalla luokan kanssa illallisella.


Torstaina ennen paluulentoa Helsinkiin, vierailimme Berliinin eläintarhassa. Siellä eläinlajeja oli enemmän kuin vaikka Suomen Korkeasaaressa. Tutustuimme mm. elefantteihin, gorilloihin, orankeihin sekä pingviineihin. Tämän jälkeen oli vielä mahdollisuus shoppailuun.Teksti: Saga, Emmi & Maria 9C
Kuvat: Emmi & Maria 9C