Sivut

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Vierailu Martelassa

5A sai torstaina 8.10. vieraakseen Martelan sisustussuunnittelija Irene Koukun. Hän kertoi, mitä sisustussuunnittelija tekee ja millaisia työvälineitä heillä on käytettävissä.

Muutama viikko myöhemmin torstaina 29.10. 5A-luokka pääsi tutustumaan itse Martelan tiloihin. Martelaan saavuttuaan oppilaat kerääntyivät pieneen saliin, josta he saivat etsiä itselleen mukavan istuimen. Huoneessa oli nimittäin paljon erivärisiä, -muotoisia ja -tuntuisia tuoleja.Irene Koukku kertoi Martelasta ja työskentelystä Martelassa. Oppilaat olivat innokkaina mukana keskustelussa. He saivat esimerkiksi tietää, että Martela on Suomen suurin sisustusliike ja sen tuotteista ollaan kiinnostuneita myös maailman toisella puolella. Yritystoiminta lähti liikkeelle vuonna 1945 perheyrityksestä.

Tässä Martelan tilassa on nykyään sata työntekijää. Suurin osa heistä saa valita päivittäin itselleen mukavan työtilan oman vakituisen tilan sijasta. Ympäri Martelaa on heidän omia erilaisia tuolejaan ja pieniä houkuttelevannäköisiä nurkkauksia. Toisissa nurkkauksissa oli normaali pöytä ja työtuoli, toisissa taas saattoi olla säkkituoleja, katollinen sohvatila tai vaikkapa värikkäillä sermeillä rajattu pieni työtila.

Myös viidesluokkalaiset pääsivät kokeilemaan näitä eri työpisteitä tehdessään omaa projektiaan. Nimittäin heidän tehtävänään oli suunnitella jokin huonekalu, joka sopisi kouluun. Saadakseen inspiraation työhönsä he kävivät aluksi esittelykierroksella Martelan tiloissa tutustuen Martelan tuotteisiin, erityisesti tuoleihin ja työtiloihin. Projekti jatkuu koulun kuvataiteen tunneilla, jolloin oppilaat pääsevät rakentamaan suunnitelmien pohjalta huonekalujen pienoismalleja.

Tytöt kokeilevat mukavannäköistä työtilaa.
Pojat tykkäävät "munatuolista".

Teksti: Pihla
Kuvat: Janika ja Pihla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.